Halloweenspecial – Skrämmande och oförklarliga samtal som hänt på jobbet

Teknologin som vi har för att kommunicera med varandra har självklart medfört väldigt mycket bra saker. Men när det kommer till saker som får så stor vikt i vår vardag är det kanske ofrånkomligt att den även drar med sig en och annan skrämmande händelse också.

I årets halloween-special har vi plockat 5 berättelser kopplat till kommunikation, där personer berättar om läskiga saker som har hänt dem på deras jobb.

Min chef kunde inte jobba den dagen

En lördagsmorgon fick jag ett samtal från min chef, där han bad mig komma in till jobbet för att täcka för honom eftersom han själv inte kunde åka till jobbet den dagen. Det var okej för mig och jag åkte in till det café jag jobbade på då. Kollega som hade haft öppningsskiftet var lite förvånad att jag kom, då hon var beredd på att jobba med chefen den dagen. Jag sa att han inte kunde komma och det var inget mer med det. Det var inte förrän två dagar senare som vi fick veta att vår chef hade varit med i en tragisk bilolycka och dött på fredagskvällen. Jag vet fortfarande inte vem det var som kan ha ringt samtalet till mig, på lördagsmorgonen, men det kom från hans mobilnummer.

– Barristagirl_28

  

Vem var det som ringde?

Det här var ett tag sedan. Jag jobbade över en kväll, klockan började närma sig 11 på kvällen så jag var av förklarliga skäl ensam på kontoret. På den tiden jobbade jag på ett ganska stort kontor, där jag satt i ett öppet kontorslandskap men där det även fanns en lång korridor med massa små kontor. Korridoren hade kontor på båda sidorna och slutade i en nödutgång.

Plötsligt började det ringa inifrån kontoret som låg längst ut i korridoren. Först struntade jag i det och tänkte att det kommer väl sluta ringa snart. Men det fortsatte och fortsatte och till slut blev jag irriterad. Jag reste mig för att gå och svara men så fort jag kom in i rummet slutade telefonen att ringa, och i stället började det ringa från kontorsrummet mitt emot. Argt gick jag in i kontoret mitt emot. Då hände samma sak igen, fast denna gång började det ringa i ett kontor lite längre in i korridoren.

Nu trodde jag att det kanske var någon av mina kollegor som ringde för att djävlas med mig men halvvägs in i det tredje kontoret upphörde signalerna igen. Det började ringa i ett annat rum. Sedan hörde jag det slutade ringa, för att återupptas i ett nytt rum. Därefter började det ringa på fler telefoner samtidigt. Till slut så lät det som det ringde det från alla kontorsrum, längs med korridoren. Då fick jag panik, sprang ut ur korridoren, plockade snabbt ihop mina saker och stack. Det var med all min viljekraft jag lyckades tvinga mig att stanna upp och sätta i gång larmet.

Dagen efter försökte jag ta reda på vem som hade ringt men ingen ville kännas vid att de hade busringt. När jag frågade efter samtalsloggarna så fick jag, till min förfäran, se att inga samtal hade tagits emot den kvällen. Efter det såg jag till att aldrig vara själv på kontoret.

– At_the_office_4lone

 

Ett långt röstmeddelande

halloween

Jag var på väg hem från jobbet när jag såg att jag hade ett missat samtal från en kollega, så jag försökte ringa tillbaka. Jag fick inget svar så i stället talade jag in ett meddelande. Jag sade något i stil med ”Tja, det är John, du hade ringt mig. Ring tillbaka när du har tid”.

Dagen efter ringde kollegan upp och frågade vad jag höll på med. Jag frågade naturligtvis vad han menade och då visade det sig att han hade fått 23 röstmeddelanden från mig under kvällen. Första röstmeddelandet hade låtit så som jag skrivit ovan, men sen fortsatt det i ca 8 minuter med ett lågmält konstgjort skrattande. Resterande 22 röstmeddelande var en blandning av samma konstiga skratt och olika formuleringar av mitt första meddelande. Det lät som min röst men jag är helt säker på att det inte var jag som spelade in de där meddelandena.

– 4john_bon_jovi4

 

En extra deltagare i videomötet

löpningsappar running apps

Det var i början av pandemin och folk hade precis börjat vänja sig vid att jobba hemma. Min avdelning hade ett veckomöte för att fördela arbetsuppgifter sinsemellan. En av mina kollegor bor ganska avskilt, ensam i ett litet hus i skogen. Bakom henne kunde man se hennes sovrumsdörr som var stängd. Mitt i mötet avbröts vi av att någon började rycka i handtaget på hennes sovrumsdörr. Vettskrämd vände hon sig om och vi andra kunde bevittna ryckandet via videokameran. Min chef hinner säga ”Är det någon som försöker bryta sig in” innan vi ser dörren öppnas på vid gavel, för att sedan smällas igen. Av förklarliga skäl blir vi alla livrädda, speciellt kollegan, och hon lämnar videon på medan hon letar igenom huset. Hon hittade aldrig någon rimlig förklaring till vem eller vad som smällde i dörren den dagen.

– Dani-ella

 

Kontakten som inte kunde raderas

På mitt jobb så hände något väldigt konstigt. En dag så hade en extra användare lagts till i vår växel under namnet ”The Unknown”. Telefonnumret var alldeles för långt för att vara ett vanligt nummer. Dessutom låg kontakten bland allas lista på favoritkontakter, så alla kolelgor kunde se den nya kontakten. Ingen ville kännas vid att de hade lagt till kontakten och än värre var att kontakten inte verkade gå att plocka bort. Vi var flera som försökte plocka bort kontakten, inklusive några chefer, men efter att man hade klickat på ”delete” så låg kontakten ändå kvar.

Självklart testade vi att ringa numret och här kommer det riktigt sjuka, det var nya ljud varje gång man ringde. Någon gång lät det som vatten som droppade i ett håligt rum, någon gång var det andetag. En kollega hävdade att någon hade skrikit ett hemskt skrik, när han testade.

Allt både meddelades till vår leverantör och det hela polisanmäldes, då man trodde att det var frågan om någon form av dataintrång. Och så plötsligt, så var kontakten borta, lika oförklarligt som den lades dit. Vi fick aldrig några svar på vem ”The unknown” var….

– 4fraid-of-the-d4rk

Har du varit med om något skrämmande på ert jobb? Skriv gärna din historia i kommentaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.