Lär känna Dstnys Head of People & Culture: Jonas Klang

Jonas ‘Klangen’ Klang är 46 år, har fru, 2 barn och bor i Mölnlycke. Han brinner för löpning, skor och slipsar samtidigt som han är engagerad i barnens olika idrottsaktiviteter. Han har en bakgrund som ekonom från universitet och jobbat mycket inom kundservice, försäljning och finans. Senaste 8 åren har han varit i ledande HR-befattningar i allt från det lilla bolaget till Telia med ansvar för 1500 medarbetare. Idag är han Head of People and Culture på Dstny, vad innebär det och vad motiverar honom?

Varför ville du fortsätta karriären på Dstny?
Jag tyckte att det var ett intressant bolag med en väldigt spännande resa framför sig och många möjligheter. När jag fick erbjudandet om att kunna vara med på Dstnys resa och påverka bolagets framtid vad gäller medarbetarfrågor kände jag att det var helt rätt plats att fortsätta resan på.

Vad gör du i din roll som Head of People & Culture?
Jag jobbar mycket med att stärka vårt ledarskap eftersom jag tror att det i sin tur leder till en stark medarbetarkultur. För mig är det viktigt att alla ska kunna uppnå sin fulla potential och känna att de kan utvecklas till sin bästa version. Sedan arbetar jag med förändringsfrågor. Förändring är något som är konstant och viktigt för att vi hela tiden ska vara redo för nästa utvecklingsresa. Det kräver tydlig kommunikation och en bra feedback-kultur, vilket är frågor som jag arbetar med dagligen.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
*skratt* Jadu, en vanlig arbetsdag börjar med att jag stiger upp 05.00 och tränar i en timme, därefter går jag igenom mejlen, sen har familjen vaknat och de bestyren tar vid. Sedan är det full fart hela dagen med mycket möten, träffa kollegor i organisationen och lyssna in mycket. För mig är personalen viktigast. I min roll gäller det att vara tillgänglig och hela tiden hålla mig uppdaterad med hur vi mår i företaget.

Vad driver dig mest i arbetet?
Jag träffar ju mycket kollegor och har mycket samtal om dagarna. Det är faktiskt det som ger mig mycket energi och det som är det roligaste. Att se kollegorna ha kul i sitt arbete och utvecklas på jobbet är det som motiverar mig.

Hur skulle du beskriva företagskulturen på Dstny?
Dstny är ett entreprenörsbolag, där alla medarbetare har chansen att påverka och driva bolaget framåt. Jag skulle beskriva det som prestigelöst där mycket glädje sprids! Vi planerar ju in en hel del roliga aktiviteter och firar när det går bra tillsammans, alltifrån frukost till afterwork. Vi har också medarbetarförmåner så som pengar till personlig utveckling för att medarbetare ska kunna ta sin kompetens till nästa nivå.

Vilka trender ser du kring personalfrågor 2022?
Framför allt ledarskap på distans och vad som krävs för att lyckas med en hybrid work modell. Att leda på distans kräver att vi till exempel checkar in med våra medarbetare oftare samtidigt som vi erbjuder rätt teknik och förutsättningar för att lyckas. Jag ser också mycket fokus på medarbetares trivsel och engagemang. Hur vi mäter det på bästa sätt och får alla medarbetare att känna sig delaktiga, men även ta action på deras åsikter och önskemål.

Vad skulle du ge för tips till nyanställda?
Träffa mycket kollegor, ta för dig och gör din röst hörd. Dstny är ett bolag där det går att påverka!

Slutligen… vi kör tre snabba!
Morgon- eller kvällsträning? Morgonpigg! Springer eller cyklar.
Skidsemester eller solsemester? Båda, går inte att välja. Åker även gärna på weekends till en storstad.
Slack eller Teams? Teams

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.