https://dstny-se.igomoon.agency/app/uploads/roma_dstny.jpg

Lär känna Dstnys nya Junior ICT Support: Roma

Vi vill hälsa vår nya medarbetare varmt välkommen! Han heter Hoang Phan men brukar gå under namnet Roma. Roma är en av våra nyaste kollegor på Dstny och är nu en del av vårt interna tekniska supportteam, kallat ICT. Roma kom till Sverige med sin mamma och lillasyster i mars och har bara jobbat på Dstny i en vecka, men vi är redan imponerade av hans driv och entusiasm. Vi är mycket glada över att få välkomna honom till Dstny-familjen.

Namn: Hoang Phan
Ålder: 23
Från: Kiev, Ukraina
Smeknamn: Roma, mitt gamernamn är Taurus17
Avdelning: ICT
Roll: ICT-supporttekniker

Fyra snabba frågor
PC eller Mac?
 – Mac
Vinter eller sommar? – Sommar
Kaffe eller te? – Te (mitt favoritte är Pu’er, ett svart kinesiskt te)
SMS eller mail? – SMS

Om Roma
Jag heter Roma och är 23 år gammal. Jag flyttade nyligen till Sverige, med min mamma och lillasyster, på grund av kriget i mitt land. Jag kom hit i mars, efter en lång resa från Ukraina, via Polen, Tyskland, Danmark, tillbaka till Tyskland igen och till sist Sverige. Jag är verkligen tacksam för hjälpen jag har fått de senaste månaderna, och nu när jag har hittat det här nya jobbet på Dstny, och jag ser fram emot att göra mig användbar i det här landet.

I Ukraina älskade jag att gå på olika kaféer och restauranger med mina vänner och betygsätta dem. Vi var alla tvungna att hitta på olika ställen att gå till. Nu när min flickvän är i Sverige, och jag snart får min första lön, kan vi börja utforska restauranger i Sverige också.

Jag gillar också att spela brädspel. Mitt favoritspel är Dixit, ett kortspel med bilder. Spelarna väljer kort som matchar en titel som hintas av ”berättaren” och försöker gissa vilket kort som valdes.

Jag talar fyra språk: ukrainska, engelska, vietnamesiska och ryska. Jag kan lite tyska också och nu börjar jag dessutom lära mig lite svenska..

Hur har dina första dagar på Dstny varit?
Tja, att börja på ett nytt jobb, det finns alltid många nya ansikten och många nya namn att lära sig. Jag brukar dock lära mig namn väldigt snabbt, så jag tror att det kommer att gå bra. ????

Alla har varit så vänliga och välkomnande. I Ukraina är det mer hierarkiskt där du behandlar dina chefer lite annorlunda än dina närmaste kollegor, men här behandlar man alla likadant, det spelar ingen roll vilken roll du har.

Min närmaste kollega är Raphael, han sitter på samma kontor som mig, i Stockholm, så han har hjälpt mig mycket. Jag hade också många Teams-möten med mina andra kollegor, i andra länder, där de hjälpte mig att lära mig de nya rutinerna.

Vad kommer din roll att gå ut på?
Mitt och mitt teams jobb är att hjälpa våra kollegor under deras arbetsdag, så att allt fungerar så smidigt som möjligt, på så sätt kan vi alla fokusera på att nå företagets mål tillsammans.

Jag kommer att syssla med intern teknisk support. Om någon har problem med sin dator, telefon, headset och så vidare kan de kontakta vårt team. Vi jobbar också med innovation och försöker förenkla. Häromdagen satte vi till exempel upp QR-koder för att hjälpa besökare att komma åt vårt Wi-Fi, vilket gör det enkelt att komma igång när de kommer till kontoret.

Det finns många nya saker för mig att lära mig, både i mitt nya jobb och i det här landet också, så jag ser verkligen fram emot att komma in i allt, så snart som möjligt.

Vad tror du kommer vara din största utmaning?
Den första utmaningen är att förstå verksamheten, vad vi säljer. Dstny är ett nytt företag som är byggt av flera olika företag, alla med olika erbjudanden och kunder. Jag tror att om man vill bli bra på sitt jobb så måste man behandla företaget som sitt eget. Så för mig är det viktigt att känna att jag verkligen känner till vårt företag, våra kunder och deras behov, även om det är intern support jag kommer att fokusera på.

Vad ser du fram emot mest?
Innan jag hittade det här jobbet letade jag verkligen efter ett sätt att börja leva ett normalt liv på igen. Alla mina vänner är fortfarande i Ukraina. Jag lämnade det mesta av mina saker där. Och man vet aldrig vad som kommer härnäst. Att arbeta här ger mig båda möjligheten att skapa ”ett  nytt normalt” och skapar bra möjligheter för min framtid, det här är mitt andra jobb i livet.

Jag drömmer om att bli produktchef och det här jobbet hjälper mig på vägen. För att se hur vi utvecklar våra produkter, vad ska vi göra i framtiden, vad ska vi undvika, allt detta ger mig en bra kunskapsbas. När jag kan åka tillbaka till Ukraina kanske jag kan fortsätta arbeta med Dstny på distans och fortsätta växa inom organisationen.

Jonas Klang, Head of people & Culture
”Vi är glada över att få en så ivrig och ambitiös person till Dstny-familjen, där han säkert kommer att bidra och vara en avgörande del av vår framtida tillväxt. Och visst känns det lite extra i mitt hjärta att vi som företag kan göra något i den här situationen med Ukraina.” säger Jonas Klang, Head of People & Culture på Dstny.